ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Θεραπεία Ωχροπαθειών


Ο ιατρός έχει μεγάλη πείρα στην αντιμετώπιση των ωχροπαθειών με αντί VEGF ενδοϋαλοειδικές ενέσεις, έχοντας πλήρη εξοπλισμό διάγνωσης των παθήςεων της ωχράς στο ιατρείο: OCT ωχράς + OCT αγγειογραφία και πραγματοποιεί κάθε Τετάρτη αντί VEGF θεραπείες ώχροπαθειών στο Ιασώ Θεσσαλίας.

Το γλαύκωμα παρακολουθείται με εξετάσεις υψηλής τεχνολογίας (και όχι μόνο με οπτικά πεδία) όπως GCC Thickness γαγγλιακών κυττάρων, RNFL πάχος νευρικών ινών κ φωτογράφηση οπτικής θηλής.

Κλείστε Ραντεβού

Επεμβάσεις Καταρράκτη

Γιατί σε εμάς;

  • Γιατί ο χειρουργός οφθαλμίατρος Ιωάννης Ζησούλης είναι από τους πιο έμπειρους στην Ελλάδα, έχοντας πραγματοποιήσει πάνω από 10.000 επεμβάσεις καταρράκτη.
  • Γιατί χρησιμοποιεί τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα φακοθρυψίας της Alcon και της Bausch and Lomb που τα ανανεώνει συνεχώς με κάθε αλλαγή μοντέλου παραμένοντας πάντα στην αιχμή της τεχνολογίας
  • Γιατί έχει εκπαιδεύσει πολλούς εξαιρετικούς σήμερα χειρουργούς καταρράκτη
  • Γιατί αναλαμβάνει τη διόρθωση κάθε φύσης επιλεγμένων χειρουργείων καταρράκτη με εξειδικευμένες τεχνικές.

Τι είναι ενδοφακός;
Κατά την επέμβαση καταρράκτη μετά την αφαίρεση του φυσικού θολού καταρρακτικού φακού, τοποθετείται στη θέση του ένας τεχνητός διαυγής ενδοφακός. Με την έλευση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, σε πολλά νοσοκομεία και κλινικές άρχισαν να χρησιμοποιούνται ενδοφακοί αμφίβολης προέλευσης, που πολλές φορές κατασκευάζονται σε Ινδία ή Κίνα και συσκευάζονται σε κάποια Ευρωπαϊκή χώρα για να λάβουν τις απαιτούμενες εγκρίσεις. Ο Dr. Ζησούλης στις επεμβάσεις του χρησιμοποιεί ενδοφακός που σχεδιάζονται, κατασκευάζονται και συσκευάζονται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στις ΗΠΑ. Κατά κύριο λόγο χρησιμοποιεί ενδοφακούς τύπου Envista που είναι η τελευταία τεχνολογία της Bausch & Lomb USA και έχει: α) δυνατότητα απορρόφησης της υπεριώδους ακτινοβολίας (για προστασία από τις ωχροπάθειες) β) ασφαιρική κατασκευή (για προστασία από τις σφαιρικές εκτροπές) γ) υδρόφοβη κατασκευή ( για προστασία από το δευτερογενή καταρράκτη). Εξειδικευμένοι ενδοφακοί όπως πολυεστιακοί ή τορικοί χρησιμοποιούνται ανάλογα με τις προσωπικές ανάγκες των ασθενών. Μετά το πέρας του χειρουργείου η αδελφή παραδίδει πάντα στον χειρουργημένο το κουτί του ενδοφακού.
Τι είναι ο καταρράκτης;
kataraktis2 Ο οφθαλμός μας περιέχει ένα μικρό φακό μεγέθους 10 περίπου χιλιοστών. Ο φακός αυτός στηρίζεται σχεδόν στο κέντρο του βολβού του ματιού, ακριβώς πίσω από την κόρη του ματιού. Χρησιμεύει στην εστίαση των ακτινών του φωτός που έρχονται από το εξωτερικό περιβάλλον πάνω στον αμφιβληστροειδή χιτώνα, όπου προβάλλεται η εικόνα των αντικειμένων που βλέπουμε, όπως σε μία φωτογραφική μηχανή, που η εικόνα περνά μέσα από το φακό και προβάλλεται στο film. Ο φακός αυτός, που φυσιολογικά είναι διαυγής σαν καθαρό κρύσταλλο, μπορεί να θολώσει και να χάσει τη διαφάνειά του από διάφορα αίτια. Η θόλωση του φακού ονομάζεται καταρράκτης.
Πως γίνεται η επέμβαση;
kataraktis3Η σύγχρονη εγχείρηση του καταρράκτη ονομάζεται φακοθρυψία. Προεγχειρητικά γίνεται ειδική μελέτη για τον καταρράκτη με υπερηχογραφήματα και άλλες ειδικές εξετάσεις, όπως οι υπολογισμοί της δύναμης και του τύπου του ενδοφακού. Κατά την επέμβαση, μέσα από δύο μικρές παρακεντήσεις υδροδιαχωρίζονται - γαλακτοποιούνται και αναρροφώνται τα θολά ή και τα λιθοποιημένα καταρρακτικά στοιχεία του περιεχομένου του φακού του ματιού, με τη βοήθεια των υπερήχων της φακοθρυψίας. Μέσα στο άδειο πλέον μετά τη φακοθρυψία, τοίχωμα-περίβλημα του φακού, το περιφάκιο, τοποθετείται ένας τεχνητός διαυγής σαν κρύσταλλο φακός, που το μεν περίβλημα με τα στηρίγματά του είναι του οργανισμού μας, το δε εσωτερικό του είναι τεχνητός ενδοφακός, συμβατός με τους ιστούς του οργανισμού και αναλλοίωτος για πάντα. Ο κος Ζησούλης χρησιμοποιεί αποκλειστικά ενδοφακούς Bausch & Lomb, κατασκευασμένους στις ΗΠΑ. Οι ενδοφακοί Bausch & Lomb είναι με διαφορά οι πιο αξιόπιστοι στον κόσμο και δεν έχουν καμία σχέση με τους ενδοφακούς αμφίβολης ποιότητας που τα τελευταία χρόνια έχουν κατακλύσει τα ελληνικά νοσοκομεία και κλινικές. Η κυρίως επέμβαση διαρκεί συνήθως 10 περίπου λεπτά. Μετά την επέμβαση ο ασθενής δε χρειάζεται να παραμείνει στην κλινική. Ο χειρουργημένος εξετάζεται τη δεύτερη μετεγχειρητική ημέρα, την 4η μετεγχειρητική ημέρα και την 20η. Η όραση του χειρουργημένου οφθαλμού αρχίζει να βελτιώνεται από τις πρώτες μετεγχειρητικές ώρες και συνεχίζει να βελτιώνεται τις επόμενες μέρες.
Οι παγίδες μιας ανώδυνης επέμβασης
kataraktis4Όσο κι αν η επέμβαση θεωρείται γρήγορη, εύκολη και ανώδυνη για τους ασθενείς, είναι μία ιδιαίτερα πολύπλοκη επέμβαση, που χρειάζεται εξαιρετικό εξοπλισμό και χειρουργική δυνατότητα από τον γιατρό. Είναι χαρακτηριστικό ότι θεωρείται για τους γιατρούς από τις πιο δύσκολες σε εκμάθηση επεμβάσεις στο ανθρώπινο σώμα. Μπορεί να έχει σοβαρές επιπλοκές όπως ρήξη του οπισθίου περιφακίου, πτώση του φακού αυτός του υαλοειδούς ή αιμορραγία του βυθού. Στα χέρια άπειρου χειρουργού οι επιπλοκές αυτές είναι συχνότερες, ενώ σε κάποιον πολύ ικανό χειρουργού είναι εξαιρετικά σπάνιες.
Σε ποια ηλικία εμφανίζεται ο καταρράκτης;
Ο καταρράκτης παρουσιάζεται και ενοχλεί την όραση συνήθως στην ηλικία πάνω από 50 ετών. Καταρράκτης όμως μπορεί να παρουσιαστεί και δεν είναι ασυνήθιστο, σε οποιαδήποτε ηλικία, ακόμα σε βρέφη και παιδιά. Ο καταρράκτης ακόμη και στην αρχή της εμφάνισής του μπορεί να μειώνει ποιοτικά την όραση, δηλαδή κάποιος μπορεί να βλέπει ακόμη και τα μικρά γράμματα στον έλεγχο όρασης, αλλά μέσα από μία θολούρα, πράγμα που ενοχλεί τα άτομα με αυξημένες δραστηριότητες και βέβαια η λύση είναι η χειρουργική αποκατάσταση.
Τι συμπτώματα δίνει ο καταρράκτης;
kataraktis6Το συνηθέστερο σύμπτωμα είναι η προοδευτική μείωση της όρασης για όλες τις αποστάσεις. Σε ορισμένους όμως ασθενείς, ο καταρράκτης προκαλεί μυωπία και έτσι βελτιώνει την όραση για κοντά, χωρίς γυαλιά. Ενώ πρώτα οι ασθενείς αυτοί φορούσαν γυαλιά για διάβασμα, αρχίζουν να διαβάζουν χωρίς γυαλιά. Συγχρόνως όμως η μακρινή τους όραση μειώνεται δραματικά. Και αυτή η κατάσταση αποτελεί ένδειξη για επέμβαση.
Ποια είναι η θεραπεία του καταρράκτη;
Η θεραπεία του καταρράκτη είναι μόνο μικροχειρουργική.
Πως γίνεται η εγχείρηση του καταρράκτη;
Η σύγχρονη εγχείρηση του καταρράκτη ονομάζεται φακοθρυψία. Προεγχειρητικά γίνεται ειδική μελέτη για τον καταρράκτη με υπερηχογραφήματα και άλλες ειδικές εξετάσεις, όπως οι υπολογισμοί της δύναμης και του τύπου του ενδοφακού. Κατά την επέμβαση, μέσα από δύο μικρές παρακεντήσεις υδροδιαχωρίζονται - γαλακτοποιούνται και αναρροφώνται τα θολά ή και τα λιθοποιημένα καταρρακτικά στοιχεία του περιεχομένου του φακού του ματιού, με τη βοήθεια των υπερήχων της φακοθρυψίας. Μέσα στο άδειο πλέον μετά τη φακοθρυψία, τοίχωμα-περίβλημα του φακού, το περιφάκιο, τοποθετείται ένας τεχνητός διαυγής σαν κρύσταλλο φακός, που το μεν περίβλημα με τα στηρίγματά του είναι του οργανισμού μας, το δε εσωτερικό του είναι τεχνητός ενδοφακός, συμβατός με τους ιστούς του οργανισμού και αναλλοίωτος για πάντα. Ο κος Ζησούλης χρησιμοποιεί αποκλειστικά ενδοφακούς Bausch & Lomb, κατασκευασμένους στις ΗΠΑ. Οι ενδοφακοί Bausch & Lomb είναι με διαφορά οι πιο αξιόπιστοι στον κόσμο και δεν έχουν καμία σχέση με τους ενδοφακούς αμφίβολης ποιότητας που τα τελευταία χρόνια έχουν κατακλύσει τα ελληνικά νοσοκομεία και κλινικές. Η κυρίως επέμβαση διαρκεί συνήθως 10 περίπου λεπτά. Μετά την επέμβαση ο ασθενής δεν χρειάζεται να παραμείνει στην κλινική. Ο χειρουργημένος εξετάζεται τη δεύτερη μετεγχειρητική ημέρα, την 4η μετεγχειρητική ημέρα και την 20η. Η όραση του χειρουργημένου οφθαλμού αρχίζει να βελτιώνεται από τις πρώτες μετεγχειρητικές ώρες και συνεχίζει να βελτιώνεται τις επόμενες μέρες.
Γιατί και πότε προτείνεται η επέμβαση του καταρράκτη;
Η επέμβαση του καταρράκτη γίνεται για να δει ο ασθενής καλύτερα! Πρέπει να τονισθεί ότι η χρονική στιγμή που πρέπει να γίνει η επέμβαση του καταρράκτη είναι όταν ο ασθενής αντιληφθεί ότι τον ενοχλεί στις ασχολίες του η μείωση της όρασης, ακόμη και αν η ποσοτική ικανότης της όρασής του είναι υψηλή. Αντίθετα από παλιά, που οι ιατροί περίμεναν τη σχεδόν τύφλωση με την ωρίμανση του καταρράκτη για να χειρουργήσουν, λόγω των μέσων που τότε διέθεταν, τώρα κάτι τέτοιο αυξάνει απλώς τις πιθανότητες μετεγχειρητικών επιπλοκών.
Ποιο είναι το ποσοστό επιτυχίας στις επεμβάσεις του καταρράκτη;
Το ποσοστό επιτυχίας αυτών των επεμβάσεων είναι καταπληκτικά υψηλό (ξεπερνά το 96%). Το ποσοστό των επιπλοκών μειώνεται όσο νωρίτερα χειρουργεί τον καταρράκτη ο ασθενής και όσο μεγαλύτερη είναι η χειρουργική εμπειρία του οφθαλμίατρου. Το τελικό αποτέλεσμα, δηλαδή το πόσο θα βλέπει κανείς εξαρτάται και από την κατάσταση του υπόλοιπου οφθαλμού και κυρίως του βυθού. Όσοι απευθύνονται στο ιατρείο μας, για τον καταρράκτη τους, γνωρίζουν ότι ο Dr. Ζησούλης είναι ένας από τους πιο έμπειρους χειρουργούς καταρράκτη, αφού έχει διενεργήσει στη Λάρισα χιλιάδες επεμβάσεις φακοθρυψίας από το 1999 μέχρι σήμερα. Κατά την επέμβαση χρησιμοποιεί τα πιο εξελιγμένα μηχανήματα φακοθρυψίας της Alcon και τις σύγχρονες τεχνικές των μικρών τομών χωρίς ράμματα.
Πότε επανέρχεται στη δουλειά του ο χειρουργημένος μετά από επέμβαση καταρράκτη;
Η μικροχειρουργική, η εφαρμογή της υψηλής τεχνολογίας, καθώς και η εμπειρία του χειρουργού σε αυτές τις επεμβάσεις δίνουν τη δυνατότητα στο χειρουργημένο για καταρράκτη να επανέλθει άμεσα στις εργασίες του. Η φαρμακευτική θεραπεία συνήθως εφαρμόζεται για 4 εβδομάδες από την επέμβαση.

Θεραπεία Γλαυκώματος

Παρακολουθείτε σωστά το γλαύκωμά σας;

Παλαιότερες εποχές η παρακολούθηση του γλαυκώματος γινόταν μόνο με τη μέτρηση της ενδοφλέβιας πίεσης (τονομέτρηση) και με τα οπτικά πεδία (αυτόματη περιμετρία).

Η ενδοφθάλμια πίεση όμως έχει μεγάλες διακυμάνσης στη διάρκεια της ημέρας ενώ τα οπτικά πεδία εξαρτώνται κατά πολύ από τη συνεργασία του ασθενούς.

Σήμερα όμως έχουμε επιπλέον εξαιρετικά αξιόπιστες εξετάσεις για την παρακολούθηση του γλαυκώματος όπως:

  • Απεικόνιση και ανάλυση του πάχους των νευρικών ινών με το OCT RNFL
  • Μέτρηση της γλαυκωματικής βλάβης των γαγγλιακών κυττάρων με το OCT GCC.
  • Απεικόνιση της οπτικής θηλής, αγγειογραφία της θηλής και φωτογράφηση της κοίλανσης της με την OCT αγγειογραφία.
  • Φωτογράφηση και ακριβής μέτρηση της γωνίας του προσθίου θαλάμου.
  • Παχυμετρία του κερατοειδή.

Οι παραπάνω μέθοδοι επιτρέπουν την αναγνώριση και την ποσοτική εκτίμηση της βλάβης του οπτικού νεύρου προτού γίνει κλινικά εμφανής με την απώλεια του οπτικού πεδίου. Η επιπλέον αυτόματη διάγνωση τυχόν επιδείνωσης, μας βοηθά να ρυθμίσουμε σωστότερα την αγωγή του ασθενούς ή να αποφασίσουμε αν είναι αναγκαίο χειρουργική θεραπεία. Στο ιατρείο μας υπάρχει η δυνατότητα εκτέλεσης όλων των παραπάνω εξετάσεων.


Τι είναι το γλαύκωμα;
Το γλαύκωμα αποτελεί μία ομάδα από παθήσεις των οφθαλμών, οι οποίες έχουν σαν κοινό χαρακτηριστικό την καταστροφή του οπτικού νεύρου. Οι περισσότεροι ασθενείς που έχουν γλαύκωμα δεν αντιλαμβάνονται κάποιο σύμπτωμα, παρά μόνο όταν έχουν χάσει σημαντικό μέρος της όρασής τους. Για το λόγο αυτό οι ασθενείς πρέπει να εξετάζονται τακτικά, μία ή δύο φορές τον χρόνο αν είναι σε ηλικία άνω των σαράντα ετών. Σε αντίθεση με τον καταρράκτη όπου η όραση θαμπώνει, στο γλαύκωμα η κεντρική όραση είναι συνήθως καθαρή και δεν επηρεάζεται παρά μόνον κατά τα τελευταία στάδια. Οι απώλειες της όρασης που οφείλονται στο γλαύκωμα είναι, στο μεγαλύτερο μέρος τους, μόνιμες. Παρ’ όλο που η θεραπεία δε μπορεί να αποκαταστήσει τη χαμένη όραση, η επιτυχημένη θεραπεία μπορεί να αποτρέψει την περαιτέρω απώλεια της όρασης. Συνεπώς, η διάγνωση στα αρχικά στάδια της νόσου αποτελεί το κλειδί για την αποτροπή της προοδευτικής απώλειας της όρασης εξαιτίας της νόσου αυτής.
Παρακολούθηση γλαυκώματος
1.Τονομέτρηση (μέτρηση της πίεσης του ματιού) 2.Μέτρηση και φωτογράφηση της κοίλανσης του νεύρου. 3.Οπτικά Πεδία 4.Παχυμετρία κερατοειδούς 5.Μέτρηση του πάχους των νευρικών ινών (RNFL) και των γαγγλιακών κυττάρων (GCC Thickness) 6.Γωνιοσκοπία Για να διαγνώσουμε, να παρακολουθήσουμε και για να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις για την αντιμετώπιση του γλαυκώματος, χρειάζεται να συνεκτιμηθούν και οι 6 παραπάνω εξετάσεις και όχι μόνο η πίεση των ματιών, διότι τα όρια της φυσιολογικής πίεσης διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Στο ιατρείο μας υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν όλες οι παραπάνω εξετάσεις ακόμα και οι πιο εξειδικευμένες (RNFL + GCC), γωνιοσκοπία με ακριβή μέτρηση και φωτογράφιση της γωνίας του προσθίου θαλάμου.
Η θεραπεία του γλαυκώματος.
Ο σημαντικότερος στόχος στη θεραπεία του γλαυκώματος είναι η διατήρηση της όρασης, προλαμβάνοντας τις βλάβες του οπτικού νεύρου. Είναι γνωστό ότι η υψηλή ενδοφθάλμια πίεση ευθύνεται για τις βλάβες στο οπτικό νεύρο. Για το λόγο αυτό, προσπαθούμε να προστατεύσουμε το νεύρο, μειώνοντας την ενδοφθάλμια πίεση. Όλες οι θεραπείες που υπάρχουν σήμερα έχουν σαν στόχο την μείωση της ενδοφθάλμιας πίεσης. Αυτό μπορεί να γίνει συντηρητικά (με σταγόνες) ή χειρουργικά. Αρχικά προσπαθούμε να αναστείλουμε την εξέλιξη των γλαυκωματικών βλαβών με σταγόνες. Αν αυτό δεν είναι δυνατό με τη χρήση ενός ή δύο κολλυρίων, είναι αναγκαίο να καταφεύγουμε στη χειρουργική επέμβαση. Μία αρρύθμιστη πίεση είναι δυνατό να ρυθμιστεί εξαιρετικά με την επέμβαση της τραμπεκουλεκτομής στα χέρια έμπειρου χειρουργού.

Laser Μυωπίας

LASIK

Μία Ελληνική μέθοδος που κατέκτησε τον κόσμο.

Η επέμβαση αυτή διόρθωσης της μυωπίας ανακαλύφθηκε στην Κρήτη το 1990 και αποτελεί σήμερα τη δημοφιλέστερη διαθλαστική επέμβαση σε Αμερική και Ευρώπη. Την τελευταία 20ετία, έχουν χειρουργήσει τη μυωπία τους με Lasik εκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο και ο αριθμός αυτός μετά τη συνεχή τεχνική εξέλιξη της μεθόδου αυξάνεται συνεχώς.

Δεν είναι δε τυχαίο ότι το 2010 είχε ονομαστεί από τη διεθνή οφθαλμολογική κοινότητα ΕΤΟΣ LASIK. Για όσους φαντάζονται ένα κόσμο χωρίς γυαλιά ή φακούς επαφής, οι παρακάτω απαντήσεις μπορεί να φανούν χρήσιμες.


Τι είναι η μυωπία;
Για να βλέπουμε καθαρά, πρέπει ο κερατοειδής (που βρίσκεται στο μπροστινό τμήμα του ματιού) και ο φακός να διαθλούν τις ακτίνες του φωτός, με τέτοιο τρόπο, ώστε αυτές να εστιάζουν στον αμφιβληστροειδή, που βρίσκεται στο πίσω μέρος του ματιού (όπως φαίνεται στην πρώτη εικόνα). Όταν οι ακτίνες του φωτός δεν εστιάζονται στον αμφιβληστροειδή, οι εικόνες που παράγονται είναι θολές. Στη μυωπία οι ακτίνες του φωτός εστιάζονται πριν τον αμφιβληστροειδή (όπως φαίνεται στη δεύτερη εικόνα). Τα γυαλιά, οι φακοί επαφής και οι χειρουργικές επεμβάσεις στοχεύουν στο να εστιάσουν σωστά τις ακτίνες φωτός και πάλι στον αμφιβληστροειδή.
Πως γίνεται η επέμβαση Lasik;
Ανασηκώνεται μία λεπτή φλούδα από την επιφάνεια του κερατοειδή (εικ.1). Αυτό παλαιότερα γινόταν με χρήση μηχανικού κερατοτόμου, ενώ σήμερα γίνεται κυρίως με χρήση Femtosecond laser που προσδίδει ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια στην επέμβαση. Κατόπιν διαμορφώνεται το εσωτερικό του κερατοειδή με Excimer Laser (εικ.2), έτσι ώστε να διορθωθεί η μυωπία, ο αστιγματισμός ή η υπερμετρωπία του πάσχοντος. Τέλος, η λεπτή φλούδα επανατοποθετείται στη θέση της (εικ.3). Το Lasik δεν απαιτεί νοσηλεία. Η επέμβαση διαρκεί λίγα λεπτά, η όραση αποκαθίσταται θεαματικά, ενώ η επιστροφή στην εργασία γίνεται συνήθως την επόμενη μέρα.
Ποιες οι προϋποθέσεις για να κάνει κάποιος Lasik;
Α) Να έχει συμπληρώσει το 19 έτος της ηλικίας του Β) Οι βαθμοί του να είναι σταθεροί τον τελευταίο χρόνο Γ) Να μην έχει χρόνιες οφθαλμικές παθήσεις Εάν πληρούνται οι παραπάνω προϋποθέσεις, ο υποψήφιος μπορεί να το συζητήσει μαζί μας, όταν θα γίνει ο πλήρης προεγχειρητικός έλεγχος.
Υπάρχει κανένας κίνδυνος από την επέμβαση;
Η μεγάλη πλειονότητα των ασθενών δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα. Παρ’ όλα αυτά, όλες οι ιατρικές πράξεις μπορούν να έχουν επιπλοκές λιγότερο ή περισσότερο σοβαρές. Ευτυχώς στο Lasik οι επιπλοκές είναι εξαιρετικά σπάνιες και τις περισσότερες φορές εύκολα αντιμετωπίσιμες. Η αποφυγή εμφάνισης επιπλοκών έχει σχέση με το σχολαστικό προεγχειρητικό έλεγχο και τον αποκλεισμό παθήσεων του οφθαλμού (όπως ο κερατόκωνος). Επειδή όμως κάθε άνθρωπος και κάθε μάτι είναι διαφορετικά, ο κάθε υποψήφιος για την επέμβαση θα ενημερωθεί εξατομικευμένα.
Είναι τα αποτελέσματα μόνιμα;
Ναι, τα αποτελέσματα της επέμβασης Lasik είναι μόνιμα.
Πόσο διαρκεί η επέμβαση;
Η διαδικασία της επέμβασης διαρκεί και για τα δύο μάτια περίπου 10 λεπτά.
Πονά η επέμβαση Lasik;
Η επέμβαση γίνεται με τοπικές αναισθητικές σταγόνες και είναι εντελώς ανώδυνη. Μετά την επέμβαση, παρουσιάζεται αίσθηση ξένου σώματος, η οποία υποχωρεί μετά τον πρώτο ύπνο. Την επόμενη ημέρα της επέμβασης οι ενοχλήσεις υποχωρούν.
Τι πρέπει να προσέξω πριν την επέμβαση;
- Να μη φοράς φακούς επαφής για 2 εβδομάδες - Να μη βάψεις τα μάτια σου, παραμονές και την ημέρα της επέμβασης - Να μη χρησιμοποιήσεις αρώματα ή λακ μαλλιών την ημέρα της επέμβασης
Τι πρέπει να προσέξω μετά την επέμβαση;
- Να βάλεις γυαλιά ηλίου την ημέρα της επέμβασης - Να μην οδηγήσεις την ημέρα της επέμβασης - Να μην τρίβεις τα μάτια σου για 1 εβδομάδα - Να μην λουστείς για 3 ημέρες - Να βάζεις τα κολλύρια σύμφωνα με τις οδηγίες μας - Μπορείς να επιστρέψεις ξανά στην εργασία σου και να οδηγήσεις την επόμενη μέρα, χωρίς πλέον γυαλιά ή φακούς επαφής

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος.